Νέα- Ανακοινώσεις

Η ΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ! Επιμορφωτική συνάντηση με την πανελλήνια σχολή ναυαγοσωστικής

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στα πλαίσια της σχολικής ημέρας αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Αφανούς Ναύτη, μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τα μέλη της πανελλήνιας σχολής ναυαγοσωστών στους μαθητές της Β’ και Γ’ λυκείου του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Βροντάδου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της ύπαρξης και τήρησης των κανόνων για ασφαλή κολύμβηση. Να παρακολουθήσουν εικονικές διασώσεις και να αντιληφθούν τη χρησιμότητα της εκπαίδευσης και της γνώσης στην παροχή πρώτων βοηθειών. Να γνωρίσουν διεξοδικά τις απαιτούμενες δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ο επαγγελματίας ναυαγοσώστης όπως: γνώση καλής κολύμβησης, σωματική αντοχή και ευεξία, ψυχική υγεία, θάρρος και ψυχραιμία και κυρίως υπευθυνότητα και συνέπεια. Να αντιληφθούν ότι το βασικό μέλημα και καθήκον του ναυαγοσώστη είναι η πρόληψη ενδεχόμενων ατυχημάτων είτε σε οργανωμένες παραλίες είτε σε πισίνες ξενοδοχειακών συγκροτημάτων είτε σε κατασκηνώσεις, στις οποίες εργάζεται και ότι συμβάλει στην αυστηρή τήρηση των κανόνων στους συγκεκριμένους χώρους. Εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες τεχνικές εκπαίδευσης και διαθέτοντας τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό αντιμετωπίζει ατυχήματα μέσα και έξω από το νερό και προσφέρει τις πρώτες βοήθειες όποτε και όταν χρειαστεί.

Ο παιδαγωγικός σκοπός της συνάντησης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για την αξία της ανθρώπινης ζωής και να στοχαστούν ότι είτε ως επαγγελματίες ναυαγοσώστες είτε ως εθελοντές είτε ως απλοί πολίτες όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην προσφορά βοήθειας προς το συνάνθρωπο.

Θερμές ευχαριστίες από καρδιάς στην πανελλήνια σχολής ναυαγοσωστικής, στο Δήμο Χίου και στον εκπρόσωπό του κ. Νίκο Ξυλά , στη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την άρτια διοργάνωση αυτής της ενημέρωσης αλλά και στους συμμετέχοντες μαθητές για το ενδιαφέρον και τη διάθεσή τους να μάθουν.

Ευχόμαστε αυτή η μέρα να είναι για πολλούς η έναρξη ενός υπέροχου ταξιδιού γνώσης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *