Εκπαιδευτικές Εκδρομές,  Νέα- Ανακοινώσεις

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ Α.Σ.Π. ΧΙΟΥ (ΔΕΗ)

Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022 , πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ’ τάξης της ειδικότητας Μηχανικών Ε.Ν. στον Ανεξάρτητο Σταθμό Παραγωγής Ρεύματος της ΔΕΗ στο νησί μας.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους από μέλη του προσωπικού του σταθμού.

Επισκέφθηκαν το Κέντρο Ελέγχου παρακολούθησης και διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος όπου ο εκπαιδευτικός ηλεκτρολόγος κ. Λέων είχε την ευκαιρία να δείξει στους μαθητές όργανα και διαδικασίες σε πραγματικό χρόνο.

Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους των ηλεκτρογεννητριών όπου οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί κ. Πίττας και Ψάλτης είχαν την ευκαιρία να δείξουν στους μαθητές τα μέρη της μηχανής σε λειτουργία, αλλά και το εσωτερικό της δεδομένου ότι σε μία ηλεκτρογεννήτρια γινόταν συντήρηση.

Με το τέλος της επίσκεψης συμπληρώθηκαν τα ερωτηματολόγια που είχαν μοιραστεί στους μαθητές και λύθηκαν οι απορίες που υπήρχαν.

Η επίσκεψη κρίνεται πολύ εποικοδομητική ,αφενός για τις γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές αλλά και για την επαφή τους με το χώρο του μηχανοστασίου, το οποίο είναι σε μεγάλο ποσοστό παρόμοιο με μηχανοστάσιο πλοίου, και μεγάλο μέρος του προσωπικού είναι μηχανικοί του Εμπορικού Ναυτικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *