Ο δρόμος του μεταξιού.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βροντάδου προέρχονται από ένα νησί με πλούσια ναυτική παράδοση. Η Ελληνική εμπορική ναυτιλία πρωταγωνιστεί στο διεθνές εμπόριο, το οποίο με τη σειρά του έχει βελτιώσει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Παράλληλα όμως διδάσκονται τις νέες τεχνολογίες που θα τους δώσουν τις γνώσεις και δεξιότητες ώστε σε συνεργασία με τους καθηγητές, να δημιουργήσουν μια αναπαράσταση του διεθνούς εμπορίου με τη χρήση ρομπότ.

Αρχικά, οι μαθητές, θα εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες της ρομποτικής και θα γνωρίσουν το Micro:bit μέσα από έρευνα που θα γίνει σε ομάδες και παρουσιάσεις στην τάξη

Ακολούθως, θα συναρμολογήσουν τα ρομπότ που θα αποτελέσουν τα δομικά στοιχεία του έργου και θα τα ρυθμίσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργούν ως ενιαίο σύνολο στην προσομοίωση του παγκόσμιου εμπορίου.

Κάθε ομάδα θα έχει ειδίκευση στην ανάπτυξη συγκεκριμένου τμήματος του έργου και θα συνεργάζεται με τις υπόλοιπες διότι θα υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των ρομπότ που αποτελούν τμήματα του έργου.

Ένα ρομπότ, θα φέρνει το αντικείμενο από το εμπορευματικό κέντρο στο λιμάνι στον τερματικό των εμπορευματοκιβωτίων. Εκεί ρομπότ γερανός, θα εντοπίζει το αντικείμενο και θα το φορτώνει στο πλοίο. Κατόπιν το πλοίο θα σαλπάρει από το λιμάνι, θα κινείται πάνω στον παγκόσμιο χάρτη και θα φτάνει στο λιμάνι προορισμού. Εκεί θα ξεφορτώνεται και με άλλα ρομπότ-φορείς θα μεταφέρεται σε αποθήκες στο λιμάνι προορισμού από όπου θα διανέμονται τα προϊόντα με ρομπότ-νταλίκες.

Το έργο θα είναι έτοιμο όταν τα υποσυστήματα συνεργάζονται ομαλά μεταξύ τους κι έχω ομαλή ροή των εμπορευμάτων από την αποθήκη προέλευσης προς τον τελικό παραλήπτη που βρίσκεται στη χώρα.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός : Λέων Νίκόλαος

Το έργο προγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ) το σχολικό έτος 2019-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *