SLIDE,  SUSTAINABLE SOLUTIONS 2023-2025

Το  1ο ΕΠΑΛ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ με πρόγραμμα Erasmus+ KA220 στη Ρίγα, Λετονίας 

  Κατά το χρονικό διάστημα από 23/10/2023 ως 24/10/2023, δύο καθηγητές, από το 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου βρέθηκαν στη Ρίγα της Λετονίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+KA220 με Τίτλο Sustainable Solutions. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι παρουσίασαν και συζήτησαν το λεπτομερές σχέδιο διάδοσης, το σχέδιο διαχείρισης κινδύνου, το σχέδιο ποιότητας για το έργο και το σχέδιο εργασίας  για την πνευματική παραγωγή (IO1). Οι εταίροι μοιράστηκαν τις γνώσεις, την εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές τους σχετικά με τα έργα του σχεδίου εργασίας (WP). Τα αποτελέσματα της συνάντησης τεκμηριώνονται ως πρακτικά συνεδρίασης, πρότυπα IO1 και λεπτομερές σχέδιο έργου IOI. 

Το κίνητρο πίσω από το Έργο Βιώσιμων Λύσεων (S&S) είναι η επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του πιεστικού ζητήματος της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της στο περιβάλλον. Η κοινοπραξία επτά εταίρων από τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την     Πορτογαλία, την Κροατία, τη Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, ΜΚΟ και εταιριών, συγκεντρώθηκαν για να αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το έργο έχει επίσης σημαντικό δυνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των νέων. Εξοπλίζοντας τους νέους με ψηφιακές δεξιότητες και περιβαλλοντικές γνώσεις, το έργο θα τους βοηθήσει να συμμετάσχουν ενεργά στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος. Οι μέθοδοι άτυπης εκπαίδευσης και η συνεργασία μεταξύ σχολείων, οργανώσεων νεολαίας και εταιρειών θα παρέχουν στους νέους ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. 

Το Πρώτο μας έργο…  

Εργαλεία Βιώσιμων λύσεων: Παρέχοντας έναν οδηγό βήμα προς βήμα, πρόσβαση σε δεδομένα και εργαλεία ανάλυσης, πλατφόρμες συνεργασίας και επικοινωνίας, αυτή η εργαλειοθήκη θα υποστηρίξει τους στόχους του  Σχεδίου Εργασιών WP διασφαλίζοντας ότι οι ομάδες-στόχοι έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις (περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και κατανόηση, ανάλυση δεδομένων και ερμηνεία, σχεδιασμός και πρότυπα, επίλυση προβλημάτων και κριτική σκέψη, ψηφιακές δεξιότητες, όπως οπτικοποίηση δεδομένων και διαχείριση δεδομένων, συνεργασία και ομαδική εργασία, αξιολόγηση βιωσιμότητας και δεξιότητες επιχειρηματικότητας  και  καινοτομίας, κλιματική αλλαγή. 

            Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Ξενάκης Ανδρέας,  Ιωαννίδου Αλεξάνδρα, Ασπρούλη Τριανταφυλλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *