Επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρόμιου της Χίου

Επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου

ΥΠΟΔΡΑΣΗ 3

Α) Τίτλος: Επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου

Β) i. Σκοπός: ) οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν το ποιες φάσεις χρειάζονται για να υλοποιηθεί ένα κατασκευαστικό έργο όπως αυτό της αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου .

   Οι μαθητές να κατανοήσουν τις δυνατότητες που θα προκύψουν από την αναβάθμιση του αεροδρομίου τόσο σε επίπεδο οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

ii. Στόχοι: οι μαθητές

 -να γνωρίζουν τη είναι η αναγκαστική  απαλλοτρίωση  και να μάθουν το ιστορικό που εξελίχτηκε μέχρι να ξεκινήσει να εκτελείται αυτό το έργο.

– να κατανοήσουν ότι για να εκτελεστεί ένα έργο θα πρέπει να τηρούνται κάποιες προδιαγραφές όπως απόσταση ρείθρου του καινούργιου διαδρόμου από τον κύριο οδικό άξονα. Έτσι για το λόγο αυτής της παραμέτρου απαιτητέ μετατόπιση του οδικού δικτύου.

 – να εργάζονται σε ομάδες δομημένες και να κατασκευάζουν μια μακέτα ενισχύοντας τη δεξιότητας της επικοινωνίας και συνεργασίας τους.

  -να μπορούν να προβλέψουν το ποσό θα παίξει ρόλο στην ανάπτυξη του νησιού η δημιουργία ενός σύγχρονου αεροδρομίου.

Γ) Σύντομη Περιγραφή Φυσικού Αντικειμένου σε 100- 300 λέξεις( Πορεία/ στάδια δραστηριοτήτων, ξεκάθαρη αναφορά και αιτιολόγηση των αναγκαίων δαπανών, σημείωση του κωδικού, εμπλοκή των μαθητών κ.τ.λ.)

Βρισκόμαστε σε ένα νησί που η ανάπτυξη του σχετίζεται άμεσα με τα αν διαθέτει σύγχρονα έργα υποδομής (λιμάνια , αεροδρόμια κ.λ.π.) . Άρα  είναι γεγονός ότι η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου θα συμβάλει στην οικονομική –τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

   Οι μαθητές θα μάθουν μέσα από μια ιστορική ανάδρομη πως εξελίχθηκε η διαδικασία των υποχρεωτικών απαλλοτριώσεων και τις δυσκολίες που προέκυψαν μέχρι να μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες.

   Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο χώρο εργοταξίου  του αεροδρομίου μιας και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εκτελείτε αυτή τη χρονική στιγμή το έργο της επέκτασης και μετατόπισης της οδού . Έτσι οι μαθητές θα μάθουν πως γίνονται οι κατασκευές , τη μηχανήματα χρειάζονται και την οργάνωση  που απαιτητέ από τα συνεργεία.

   Στη συνεχεία οι μαθητές θα μάθουν να φτιάχνουν μακέτα σε κλίμακα 1 : 1000 με θέμα το αεροδρόμιο . Επειδή οι μαθητές είναι αρκετοί 23 για την ακρίβεια θα χωριστούν σε 3 ομάδες για να μπορούν να εργάζονται όλοι.

   Η πρώτη ομάδα θα φτιάξει μακέτα με το πώς θα είναι το αεροδρόμιο μετά την επέκταση και μετατόπιση του οδικού άξονα , δεύτερη ομάδα θα φτιάξει μακέτα για το πως είναι η κατάσταση αυτή τη χρονική στιγμή δηλαδή πριν ξεκινήσουν οι εργασίες και η τρίτη ομάδα θα φτιάξει μακέτα για το πώς ήταν η περιοχή του αεροδρόμιο μέχρι το 1995.

   Τέλος θα γίνει μια γραπτή εργασία από την κάθε ομάδα μαθητών με θέμα την ανάπτυξη οικονομική και τουριστική που θα προκύψει για το νησί όταν αποπερατωθεί το έργο και έχουμε αποκτήσει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *