Προσομοιωτής

Προσομοιωτής

Προσομοίωση είναι μια μέθοδος μελέτης ενός συστήματος που έχει ως στόχο την  εξοικείωση με τα χαρακτηριστικά του. Η χρήση των προσομοιωτών στην σχολική τάξη προσφέρει μεγάλες δυνατότητες. Και αυτό γιατί, οι προσομοιώσεις εξασφαλίζουν μία ακριβή αναπαράσταση των φαινομένων που μελετώνται, εξοικονομούν χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να εξοικειωθούν σε ένα περιβάλλον που προσεγγίζει τις πραγματικές συνθήκες.

Με στόχο την ενίσχυση της εκπαίδευσης του ναυτικού τομέα και την προσέλκυση νέων στο Ναυτικό Επάγγελμα, το σχολείο μας διαθέτει έναν σύγχρονο προσομοιωτή της Transas τόσο για τη γέφυρα του πλοίου όσο και του  μηχανοστασίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο προσομοιωτής γέφυρας πλοίου περιλαμβάνει την απεικόνιση της γεφύρας, τον χειρισμό συσκευών Radar-Arpa και την απεικόνιση χαρτών. Σκοπός του είναι η αποφυγή συγκρούσεων καθώς και οι  χειρισμοί ναυσιπλοΐας. Ο προσομοιωτής μηχανοστασίου Engine Room Simulator 4000 περιλαμβάνει τα συστήματα των σύγχρονων μηχανοστασίων (Engine Room), τα δίκτυα της κύριας μηχανής και τα βοηθητικά μηχανήματα με σκοπό την άσκηση φυλακής μηχανοστασίου.

 Ο παραπάνω προσομοιωτής, με τις δυνατότητες που προσφέρει, συμβάλλει στην σφαιρική εκπαίδευση των αυριανών Πλοιάρχων και Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού.

 Στον σύνδεσμο θα βρείτε αρκετές πληροφορίες για τον προσομοιωτή Transas ERS 4000 Engine Room Simulator.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *