Εκπαιδευτικές Εκδρομές

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Στις 05/03/24 θα πραγματοποιηθεί δράση εκτός του σχολικού πλαισίου. Στη δράση θα συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α3 του 1ου ΕΠΑ.Λ Βροντάδου, οι εκπαιδευτικοί Μεννή Αγγελική, Βούκουνας Κωνσταντίνος και η ψυχολόγος του σχολείου Χάιδου Ειρήνη.

Η δράση θα λάβει χώρα στον ψυχιατρικό ξενώνα ‘Οίκος Αγάπης Χίου’. Πρόκειται για μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, η οποία λειτούργησε το 2000 στο πλαίσιο αποασυλοποίησης και αποϊδρυματοποίησης και υπάγεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Η διεύθυνση του ξενώνα βρίσκεται στο Νεοχώρι, Χίου. Ο χώρος φιλοξενεί άτομα με ψυχικές διαταραχές, με κύριο στόχο την επανένταξη και την αυτόνομη διαβίωση στην κοινότητα. Για να επιτευχθεί ο ανωτέρω στόχος, η διεπιστημονική ομάδα( ψυχίατρος, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, εργοθεραπευτής, νοσηλευτής/τρια) ακολουθεί εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανεκπαίδευσης κοινωνικών δεξιοτήτων.

Η δράση περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους του ξενώνα, γνωριμία με τους εξυπηρετούμενους, διάλογο και βιωματικές ασκήσεις.

Συγκεκριμένα:

Στις 05/03/24 και ώρα 10:00πμ, γνωριμία και συζήτηση σχετικά με το πλαίσιο και τον χώρο του Ψυχιατρικού Ξενώνα.

10:30πμ βιωματικές δράσεις με κύριο στόχο την καλλιέργεια ενσυναίσθησης, της μοναξιάς και της περιθωριοποίησης.

12:00 συμπεράσματα-διάλογος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *