Δραστηριότητες,  Νέα- Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για τις προοπτικές των ναυτικών επαγγελμάτων από καθηγητές του σχολείου μας στο 1ο ΕΠΑΛ Αλίμου Αττικής

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αλίμου, η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Φωτεινή Κωνσταντάτου στα πλαίσια του μαθήματος του «Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού» της Α’ τάξης, οργάνωσε ενημερωτικό σεμινάριο για τα Ναυτικά Επαγγέλματα.

Προκειμένου να βοηθηθούν στις επιλογές για το μέλλον, το σεμινάριο παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες εκ περιτροπής σε δύο βάρδιες συνοδευόμενοι από τους διδάσκοντες καθηγητές τους. Η ενημέρωση έγινε από εκπαιδευτικούς του Τομέα Ναυτικών Σπουδών του 1ου ΕΠΑΛ Βροντάδου Χίου κ. Ιωάννη Μαρούκα και κ. Δήμητρα Φιλιππή. Με τη βοήθεια αναλυτικής παρουσίασης δόθηκαν στα παιδιά όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον Τομέα Ναυτικών Επαγγελμάτων, αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και τις δύο ειδικότητες που μπορούν να ακολουθήσουν: των Μηχανικών και των Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού.

Ειδικότερα δόθηκε έμφαση στις προοπτικές των ναυτικών επαγγελμάτων, τις συνθήκες εργασίας, τις αμοιβές και την σταδιοδρομία στην Ναυτιλία. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και απαντήθηκαν πλήθος ερωτήσεων.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους του 1ου ΕΠΑΛ Βροντάδου Χίου και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Μιχάλη Τσατσαρώνη που τους διευκόλυνε για την παρουσίαση αυτή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *