Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Επίσκεψη στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Βροντάδου επισκέφτηκαν το Μουσείο Μαστίχας Χίου ΠΙΟΠ. Συγκεκριμένα:

· 8 μαθητές/τριες της Β’ και Γ’ Τάξης του Τομέα Δομικών Έργων με τον συνοδό τους εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Βούκουνα, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αρχιτεκτονική στα Νοτιόχωρα της Χίου υπό την καθοδήγηση του κ. Α. Μερεσεντζή.

· 15 μαθητές/τριες της Β’ Τάξης του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας με την συνοδό τους εκπαιδευτικό Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, ξεναγήθηκαν στην ενότητα της μόνιμης έκθεσης που αφορά στην συνεταιριστική εκμετάλλευση και μεταποίηση της μαστίχας. Είδαν τα αυθεντικά μηχανήματα του Εργοστασίου Ε.Μ.Χ. να τίθενται σε λειτουργία και πληροφορήθηκαν για τα στάδια παραγωγής της τσίχλας ΕΛΜΑ. Ακολούθως συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΕΛα Μαζί μας υπό την καθοδήγηση των κ.κ. Ε. Παϊδούση και Α. Χαρίτου.

Καθώς το τμήμα της Β’ Τάξης Διοίκησης & Οικονομίας συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning με τίτλο “Let me tell you a story about a plant” με θέμα μελέτης και ανάδειξης την μαστίχα, η επίσκεψη αυτή ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και η συμβολή της πολύτιμη στην απόκτηση υλικού για τις εργασίες του προγράμματος.

Ευχαριστούμε την διοίκηση και τους εργαζόμενους του Μουσείου για τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τη ζεστή φιλοξενία που μας πρόσφεραν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *